Argint sau aur? Ce bijuterii purtăm în funcție de ținută

Sursa imagine: Shutterstock

Aurul și argintul sunt cele mai utilizate două materiale pentru realizarea bijuteriilor. Suntem absolut convinși că acestea se regăsesc și în colecția ta de accesorii și, de asemenea, credem că ți-ai pus întrebarea Care sunt cele mai potrivite bijuterii pentru ținuta pe care o port? 

Descoperă, astăzi, un ghid pe care orice femeie ar trebui să-l parcurgă și află cum asortezi metalul ales pentru accesoriile tale cu întregul tău outfit.

Bijuteriile din aur galben, ideale pentru un look sofisticat

Fără doar și poate, aurul galben este apanajul eleganței supreme. Acesta se distinge prin reflexiile calde și reprezintă o alegere inspirată pentru ocaziile în care ne dorim să oferim o ușoară notă glam ținutelor formale.

Din punct de vedere cromatic, aurul aurul galben va pune în evidență hainele în culori precum:

- nuanțele pastelate - roz și bleu;

- culorile clasice - negru, maro, bleumarin;

- verdele;

- roșul bordo.

Cum asortezi bijuteriile din argint și aur alb

La polul opus aurului galben, care are reflexii calde, se află cel alb, cu ale sale reflexii reci. La fel ca și argintul, aurul alb este perfect pentru ținutele casual, chiar sport, dar sunt și excepții. Le poți purta și în anumite outfituri elegante, cu rolul de a le conferi un aer mai interesant și mai intrigant. În general, dacă preferi culoriile vii, alege bijuterii confecționate din argint sau din aur alb. Turcoazul, galbenul sau verdele deschis sunt doar trei dintre nuanțele care se potrivesc perfect cu accesorii confecționate din materiale cu reflexii reci. Acestora li se alătură, însă, și alte culori reci cum ar fi movul, verdele sau albastrul. 

Când este aurul roz o alegere bună?

Datorită cromaticii aparte, bijuteriile din aur roz aduc ținutelor un plus de feminitate și de delicatețe. Poartă-le cu încredere în asociere cu ținute all white sau all black sau cu piese vestimentare de culoare roșie, roz, bej sau crem. 

Cum ne influențează metalele prețioase starea de spirit?

Stilul ținutei nu este singurul criteriu în funcție de care să îți alegi bijuteriile; deja, nu mai este un secret faptul că metalele prețioase ne influențează starea de spirit. De aceea, le poți alege ținând cont de trăirile pe care vrei să le potențezi într-un anumit moment. De exemplu, specialiștii au descoperit că aurul poate fi considerat un tratament perfect pentru depresiile sezoniere. Pe de altă parte, ar trebui să știi că aurul este o alegere foarte bună pentru ocaziile în care îți dorești un plus de încredere în tine, dar și pentru cele în care vrei să emani putere. Totodată, acest metal prețios stimulează creativitatea, deci, îl poți purta la birou, atunci când lucrezi la un proiect important.

Despre argint se crede că transferă purtătoarei o feminitate aparte și un plus de receptivitate. De asemenea, argintul stimulează starea de calm și ne ajută să percepem situațiile dificile cu mai multă detașare. 

Poți combina bijuteriile din metale de culori diferite?

Dacă până nu demult experții în fashion erau complet împotriva combinației de aur și argint pentru aceeași ținută, astăzi, aceasta nu mai este o regulă. Poți purta, fără probleme, bijuterii din aur galben în asociere cu accesorii din argint sau aur alb, 

dacă ții cont de câteva mici secrete:

1. Asigură-te că accesoriile păstrează același stil, chiar dacă nu au o culoare similară. Un ceas elegant nu va arăta bine purtat alături de brățări cu șnur sau din piele, indiferent de culorile acestora.

2. Evită asocierea bijuteriilor aurii cu cele argintii în ocazii care impun o apariție formală, precum o cină de gală sau un banchet.

3. Dacă nu ești sigură de cum poți combina bijuteriile aurii cu accesoriile argintii, optează pentru o podoabă care îmbină ambele nuanțe. Iată și câteva propuneri, disponibile pe edenboutique.ro:

Colier din argint Trio Colors, cu elemente placate cu aur roz și galben

Cercei din argint Love Elephants, cu element placat cu aur roz

Inel din argint Love Forever Duet

De pe edenboutique.ro, poți comanda bijuterii realizate integral din argint, dar și accesorii din argint suflate cu aur de 18 karate, roz, galben sau cu rodiu. Completează-ți colecția personală cu bijuterii superbe, disponibile în magazinul nostru online și dăruiește-le celor dragi modele deosebite!

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș