Cum să afli dimensiunea corectă pentru inele și brățări

Atunci când vine vorba de accesorizarea încheieturii mâinilor cu brățările care să-ți exprime personalitatea (vezi aici modelele EdenBoutique) și totodată să-ți completeze perfect outfitul, un aspect important este mărimea acestora. Nici prea largă ca să nu o pierzi, dar nici prea strânsă ca să nu te incomodeze. Trebuie să ne simțim confortabil cu brățara pe care urmează să o purtăm întreaga zi și în același timp să nu pară că am greșit măsura ei. Astfel, pentru a te asigura că brățăra se potrivește perfect, este crucial să cunoști dimensiunea corectă. În acest ghid, vom explora câțiva pași simpli care te vor ajuta să afli dimensiunea brățării pentru încheietura ta. Îți vom scrie pașii și apoi îți vom arată și vizual cum trebuie să procedezi (aceeași pași sunt valabili și pentru brățările de gleznă - click să vezi modelele EdenBoutique).

 

1.        Măsurarea încheieturii mâinii: Primul pas în determinarea dimensiunii corecte a brățării este să măsori încheietura mâinii. Utilizează o bandă flexibilă de măsurare sau o bucată de panglică înfășurată în jurul celei mai late părți a încheieturii tale. Asigură-te că panglica este strânsă, dar nu excesiv de strânsă. Înregistrează măsurătoarea în centimetric cu ajutorul unei rigle sau metru de croitorie.

2.        Adăugarea spațiului suplimentar: Deoarece brățările trebuie să se poată mișca ușor pe încheietura ta, este recomandat să adaugi un spațiu suplimentar la măsurătoarea inițială. Acest spațiu suplimentar depinde de preferințele tale personale, dar în general se recomandă să adaugi între 1,5 și 2 centimetri.

3.        Consultarea ghidului de dimensiuni: Pe site-ul nostru sunt trecute dimensiunile în cm ale fiecărei brățări. După ce ai obținut măsura ta, tot ce trebuie să faci este să îți alegi modelul preferat pe dimensiunea potrivită ție.  

4.        Încercarea brățării: Dacă alegi să cumperi direct din unul din showroom-urile noastre situate în București sau Cluj, poți proba pe viu brățara dorită,  ușurându-ți astfel alegerea. Dacă faci comanda online și constați totuși că nu ai ales mărimea potrivită, poți face schimb gratuit în primele 14 zile de la achiziționarea produsului cu o altă brățară pe dimensiunea necesară.

În cazul măsurării dimensiunii inelelor lucrurile stau la fel de simplu. Iată ce trebuie să știi:

 

Cum să măsori circumferința degetului:

Pasul 1: Înfășoară o bucată de ață în jurul degetului pe care vrei să porți inelul.

Pasul 2: Măsoară ața cu ajutorul unei rigle sau metru de croitoriu. Aceasta este circumferința.

 

O a doua variantă este să măsori diametrul unui alt inel.

Ai nevoie de o riglă sau un metru de croitorie cu ajutorul căruia trebuie să măsori interiorul unui inel pe care îl ai deja, ca în imaginea de mai jos.

Asta e tot. În funcție de ce și cum alegi să măsori, alegi mărimea inelului în funcție de circumferință (cm) ori diametru (mm). De asemenea, este important să iei în considerare și alți factori care pot afecta dimensiunea inelului. De exemplu, degetele pot avea variații în dimensiune în funcție de temperatura corpului sau de momentul zilei. Tu îți cunoști corpul cel mai bine și știi cum reacționează la diferiți factori, cand degetele se subțiază sau când se îngroașă. Descoperă modelele de inele EdenBoutique. 

 

Dacă ești genul de persoană căreia i se întâmplă să aibă variații destul de mari, ești însărcinată, urmează să naști sau vrei să pierzi în greutate și te temi că inelul pe care îl vei cumpăra acum nu va mai fi potrivit peste 2, 3 luni, atunci îți recomandăm inelele reglabile ca fiind cea mai facilă alegere. În plus, te vei putea juca cu mutarea lui pe diferite degete în funcție și de poziționarea altor inele. Sperăm că aceste recomandări îți sunt de folos și că vei găsi la noi bijuteriile care îți definesc cel mai bine gusturile! 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș