Idei de cadouri pentru botez: Cum alegi bijuteria potrivită pentru copil

Ai fost invitată la un eveniment special, precum botezul unui copil? Deși este dificil să alegi cadoul perfect, sunt câteva idei care nu dau greș niciodată. Pe lângă hăinuțe, jucării, pătuțuri sau cărucioare, îi poți oferi micuțului și bijuterii speciale, cu valoare sentimentală.

 

Bijuteriile din aur sau argint sunt foarte populare pentru botez, indiferent că pruncu este băiat sau fetiță. De la cercei, lănțișoare, inele sau brățări, toate reprezintă cadouri care vor fi apreciate de părinții bebelușului. Acestea pot fi purtate de la botez sau păstrate pentru momentul în care copilul va crește.

 

Vrei să știi cum alegi bijuteria potrivită pentru copil? Ține cont de următoarele sugestii, care nu dau greș.

 

Optează pentru bijuterii din aur și argint

Pentru că vorbim despre un copil abia născut, siguranța este criteriul esențial de alegere a bijuteriilor. Pielea unui bebeluș este extrem de sensibilă în primii ani de viață, așa că trebuie să eviți bijuteriile din plastic, lemn sau metale care pot oxida.

 

În schimb, îndreaptă-ți atenția către cele mai sigure metale, care rezistă în timp: aurul și argintul. Materialul din care este confecționată o bijuterie este foarte important pentru a evita alergiile nedorite. Caută bijuterii care nu conțin cantități mari de bariu sau nichel! Modelele din aur și argint sunt sigure și trec testul timpului cu brio.

 

Cumpără cercei pentru fetițe

Un cadou potrivit pentru fetița care urmează să fie creștinată include cerceii. Dacă te gândești la cercei pentru copii pe care să-i oferi la botez, poți alege dintre numeroase modele. Sunt populari cerceii din argint, dar și modelele din aur galben, alb sau roz.

 

Orice model ți-ar plăcea, ar fi bine să te gândești și la sistemul de prindere. Pentru nou-născuți, se recomandă cerceii cu verigă sau cu tortiță. În funcție de preferințe, poți cumpăra cercei cu animăluțe, inimioare sau floricele, în cele mai diversificate culori.

 

Caută brățări în modele unisex

Cauți un cadou perfect de botez pentru băieței și fetițe? Nu uita de brățările unisex, care pot fi oferite indiferent de sexul copilului. Cumpără brățări din argint sau din aur cu sistem sigur de prindere, astfel încât să-i asigure bebelușului tot confortul de care are nevoie.

 

Deși brățările pentru copii nu se adresează doar unui anumit gen, poți să faci distincția între modelele pentru fete și cele pentru băieți. De pildă, brățările din aur roz sunt ideale pentru micuțe, în timp ce aurul alb sau galben se potrivește mai degrabă băieților. Cu toate acestea, nu vei da greș cu niciun model. Vezi modelele de brățări din aur EdenBoutique (accesează aici), dar și modelele gravabile (accesează aici).

 

Nu uita de cruciulițe

Botezul este o ceremonie religioasă, așa că poți să oferi cadou și cruciulițe. Aceste bijuterii reprezintă un simbol al purității și al conectării cu divinitatea, așa că sunt cadouri optime pentru nou-născuți, fie că alegi modele din aur sau argint.

 

Brățările cu cruciuliță au valoare religioasă și sunt apreciate de către părinții și rudele micuțului pentru că îl ocrotesc pretutindeni. Totodată, dacă mergi la botezul unui copil cu nume de sfânt, poți să personalizezi brățara cu numele său pe cruciuliță.

 

Investește în coliere moderne

Există și coliere pentru copii și bebeluși pe care să le oferi cadou la un botez. Poate micuții au primit deja o mulțime de brățări sau de cercei și vrei să cauți bijuterii speciale sau diferite. Colierele moderne sunt o variantă excelentă și pot fi purtate încă de la botez, dar și mai târziu în viață.

 

Ca să aduci bucurie părinților, poți să oferi și coliere foto personalizabile, care să conțină fotografii cu bebelușul. Tu decizi!

 

Oferă talismane personalizate

Nu în ultimul rând, ai la îndemână și talismanele personalizate care au o valoare personală profundă. În plus, se spune că talismanele au rolul de a proteja purtătorul și de a alunga spiritele rele.

 

Atunci când oferi talismane personalizate, poți alege modele din argint sau aur gravate cu inițialele bebelușului, cu data nașterii sau cu anumit motto care să-l inspire în viață.

 

Pentru cadoul de botez, sunt recomandate îndeosebi talismanele cu alfabet, cu zodiac sau cu diferite animăluțe simpatice.

 

Tu ce bijuterii pentru copii ai cumpăra pentru cadoul de botez? La Eden Boutique, găsești modele pentru toate gusturile. Ține cont de recomandările noastre și transformă prima bijuterie din viața micuțului într-un dar pe care nu-l va uita niciodată! Explorează colecția de talismane EdenBoutique (click aici), dar și pe cea de bijuterii personalizabile (click aici).

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș