Cât de rezistente sunt bijuteriile din argint 925?

Iubitoarele de bijuterii știu că tendințele în materie de fashion și accesorii se schimbă de la un an la altul. Cu toate acestea, deși modelele sunt mereu altele, la capitolul bijuterii, argintul sterling, adică 925, a fost și va rămâne mereu în vogă. O mare parte din interesul acordat acestui metal este generat de calitatea și rezistența lui în timp. Pasionații de accesorii știu că, îngrijite corect, bijuteriile din argint sterling se pot menține ca noi o viață întreagă. În plus, necesitățile de îngrijire sunt minime, adică întreținerea nu presupune decât câteva reguli simple, de bază, pe care le vom acoperi și noi în acest articol.

 

Ce conține argintul 925

Așa cum spuneam, bijuteriile din argint 925 sunt cunoscute atât pentru frumusețea lor, cât și pentru rezistența în timp. Argintul 925 este un aliaj care conține 92,5% argint pur și 7,5% alte metale, de obicei cupru, pentru a-i oferi durabilitate și rezistență. Va mai fi găsit pe piață și cu etichetele STG, SS sau STER, care sunt, de asemenea, ștanțe autentice pentru argintul sterling.

Argintul în sine este un metal destul de moale, iar adăugarea altor metale conferă bijuteriilor din argint 925 o mai mare rezistență și durabilitate în comparație cu argintul pur. Cu toate că poți păstra ani de zile accesorii din argint cu același aspect ca la început, ele se pot zgâria, rupe sau își pot pierde luciul în timp dacă sunt expuse la anumite substanțe chimice, factori de mediu sau șocuri mecanice.

 

Reguli de menținere și îngrijire a argintului sterling

Pentru a menține aspectul și calitatea bijuteriilor din argint 925 pe termen lung, este important să le îngrijești corespunzător.

 

În general, se recomandă să eviți contactul lor cu substanțe chimice agresive, cum ar fi parfumul, loțiunile sau produsele de curățat specifice întreținerii casei. De asemenea, este indicat să îți scoți bijuteriile atunci când faci activități care implică expunerea la apă, cum ar fi dușul sau înotul, deoarece umiditatea, dar și substanțele chimice folosite pentru tratarea apei (clorul, de exemplu) pot contribui la înnegrirea sau coroziunea argintului.

Același lucru este valabil și pe perioada pe care faci sport intens (alergi, ridici greutăți la sală, etc). În aceste momente, nu doar transpirația (care este sărată) interacționează cu argintul, dar și posibilele șocuri mecanice care pot duce la ruperea, îndoirea sau zgârierea bijuteriilor.

 

În cazul cerceilor, colierelor sau brățărilor recomandăm să nu fie purtate pe timpul nopții. Frecarea sau mișcările bruște din timpul somnului pot cauza desprinderea și chiar ruperea bijuteriilor.

 

Pentru curățarea lor, contrar practicilor populare, nu este indicată folosirea bicarbonatului de sodiu sau a pastei de dinți și mai ales nu frecarea cu periuța de dinți sau alte obiecte abrazive. Aceste combinații cauzează zgârierea suprafeței și pierderea luciului în timp.

Procesul de întreținere se realizează doar cu ajutorul unei lavete infuzate cu o soluție chimică ușoară specială pentru îngrijirea argintului. Pentru cumpărare o găsești aici sau o primești cadou la orice comandă pe edenboutique.ro

 

Cum depozitezi și transporți în siguranță bijuteriile

Orice femeie căreia îi place să aibă o colecție impresionantă de bijuterii știe că depozitarea și transportul lor în călătorii cauzează de cele mai multe ori probleme. Poate nu îți găsești perechea potrivită de cercei înainte să pleci la birou sau ajungi în concediu și constați că ți s-a rupt o brățară sau ți s-au încurcat lănțișoarele între ele. Ni s-a întâmplat tuturor la un moment dat.

 

Soluția ideală pentru ambele situații și totodată pentru protejarea bijuteriilor în timp o reprezintă cutiile pentru depozitare. Pe edenboutique.ro  găsești două modele în dimensiuni diferite. Mărimea Small pentru travel (vezi aici detaliile) și mărimea Large pentru organizarea bijuteriilor acasă, ideală pentru măsuța de toaletă (vezi aici detaliile).

 

Datorită modului în care sunt compartimentate în interior, materialului rezistent din care sunt confecționate, dar și al sistemului de închidere cu fermoar, ambele cutii sunt perfecte pentru oricare din necesitățile de organizare și protejare a bijuteriilor preferate acasă sau în deplasare.

 

Sperăm că acest articol ți-a răspuns la întrebarea Cât de rezistente sunt bijuteriile de argint 925? și că recomandările incluse te ajută. Cu o îngrijire adecvată și protecție corespunzătoare, bijuteriile din argint sterling își pot păstra aspectul și frumusețea o ani de zile și chiar o viață întreagă.

 

Îți recomandăm să parcurgi și articolul: De ce se înnegrește argintul: cauze și metode de prevenire.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș