Cercei lungi vs cercei cu șurub: Diferențe şi modalităţi de alegere în funcție de ocazie

Atunci când vrei să accesorizezi ținutele de zi sau de seară, nu ai nevoie doar de pantofi și de geantă, ci și de bijuteriile potrivite. Cei mai apreciați sunt cerceii care pot fi purtați indiferent de vârstă sau de eveniment.

 

Unele dintre cele mai populare modele sunt reprezentate de cerceii cu șurub, dar și de cerceii lungi. Nu știi care este diferența dintre ei și cum îi poți integra cu succes într-o ținută în funcție de ocazie?

 

Ține cont de sugestiile noastre și bucură-te de bijuterii care nu se demodează niciodată!

Cerceii cu șurub sunt mai comozi

Principala diferență dintre cerceii lungi și cerceii cu șurub este dată de sistemul de închidere. Fie că vorbim despre cercei din argint sau modele din aur, cerceii cu șurub dețin una dintre cele mai cunoscute închizători. De obicei, acest sistem este destinat cerceilor de mici dimensiuni, fiind recomandați atât pentru adulți, cât și pentru copii.

 

Sistemul de prindere al cerceilor cu șurub este simplu. Aceste modele sunt prevăzute cu o tijă metalică, introdusă în lobul urechilor. În spate, cerceii se prind cu un șurub sau cu o închizătoare tip garoafă. Deși purtarea lor poate deveni dificilă pe timpul nopții, cerceii cu șurub sunt mai comozi decât modelele lungi. Mai mult, aceștia nu se prind în haine, se fixează rapid și se potrivesc la orice coafură, dacă lași urechile la vedere.

Cerceii lungi au un design unic, dar necesită atenție când sunt purtați

Fără îndoială, cerceii lungi au un design mai spectaculos decât modelele mici, prevăzute cu șurub. Din punct de vedere estetic, poți fi încântată de cerceii lungi care au închidere pe bază de cârlig.

 

Închizătorile de tip cârlig sunt denumite și cârlige africane. Acestea sunt aplicate cerceilor lungi și se prind ușor în ureche, prin introducerea rapidă în lob. Ca să nu cadă, o pereche de cercei lungi din argint poate fi prevăzută și cu un dop din silicon care le împiedică desprinderea. În funcție de preferințe, poți găsi acest sistem de închidere și la cerceii din aur, platină, plastic sau material textil.

 

În comparație cu cerceii închiși cu șurub, modelele lungi necesită atenție când sunt purtați. Motivul? Aceștia se pot agăța mai ușor de haine, eșarfe sau alte accesorii.

Cerceii cu șurub sunt potriviți pentru evenimente de zi cu zi

Probabil, te întrebi când poți să porți cercei cu șurub. Ei bine, aceste modele sunt recomandate îndeosebi pentru evenimente de zi cu zi care nu impun alegerea accesoriilor elegante sau opulente.

De exemplu, când mergi la birou, merită să incluzi în colecția de bijuterii câteva perechi de cercei micuţi, care se închid cu șurub. Aceste modele comode și discrete sunt perfecte pentru locul de muncă, deoarece nu atrag atenția și nu produc zgomote în timp ce mergi sau te miști.

 

Dacă mergi la un eveniment, dar îți dorești să accesorizezi discret o ținută, apelează la cercei cu cristale care se bucură de același sistem de închidere. Din fericire, cerceii cu șurub se potrivesc la orice ținută, casual sau elegantă, de zi.

Alege cerceii lungi dacă participi la ocazii speciale

Deși nimic nu te împiedică să porți cerceii lungi la o plimbare sau la o sesiune de shopping prin mall, aceste modele sunt recomandate mai degrabă pentru ocazii speciale sau evenimente formale.

 

Fie că optezi pentru cercei lungi din argint sau modele simple, din mărgele sau perle, aceştia sunt variante care nu se demodează niciodată. Totodată, dacă ai părul lung, poți investi în cercei lungi statement, precum modelele cu pietre prețioase sau cu diamante.

Poartă cerceii preferați în ocazii informale

În cazul în care nu vrei să ții cont de aceste sugestii și îți dorești să știi ce să porți la ocazii informale, alături de familie sau prieteni, ai libertate deplină. În funcție de preferințele tale sau de ceea ce simți într-o anumită zi, poți miza pe cercei lungi sau pe modele cu șurub, în nuanța și metalul care te inspiră.

 

Pe lângă modelele din argint, poți să achiziționezi și cercei din aur. Sunt foarte populari cerceii cu șurub, care se asortează de minune cu outfituri de zi și de seară.

Orice ai prefera, ține cont de aceste sfaturi și bucură-te de opțiuni inspirate care transformă orice ținută.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș