Cristalele Swarovski: proprietăți și istoric

Bijuteriile cu cristale Swarovski pot fi purtate pentru a accesoriza ţinute diverse, în contexte variate, iar pentru a te asigura că alegi colierul cu pietre Swarovski care ți se potrivește sau cerceii cu piatră Swarovski ideali pentru un anumit eveniment, specialiştii edenboutique.ro îţi vin în ajutor cu informaţii esenţiale despre semnificaţiile, proprietăţile şi istoricul acestor pietre versatile, de o calitate excepţională.

Cum au apărut cristalele Swarovski – Scurt istoric

Daniel Swarovski, fiul unui sticlar din Bohemia, a învăţat secretele artei tăierii sticlei şi şi-a perfecţionat abilităţile la fabrica tatălui său, iar în 1892 a inventat o maşină electric de tăiat sticlă, care a revoluţionat industria şi a facilitat producţia de cristale.

 

A patentat apoi procesul de tăiere şi slefuire a cristalelor, devenind fondatorul companiei Swarovski în 1895. Înfiinţată de Daniel Swarovski în Wattens, Tirol, fabrica de tăiere a cristalelor utiliza hidroelectricitatea pentru a obţine ceea ce fondatorul a numit la vremea respectivă “un diamant pentru toată lumea”.

 

Lăsând în urmă tehnica manuală de prelucrare a sticlei, Swarovski a reuşit să transforme aceste cristale din sticlă de înaltă calitate într-un element extrem de răspândit, căutat şi apreciat în industria bijuteriilor, mult mai accesibil decât diamantele și alte pietre prețioase.

Ce sunt cristalele Swarovski

Sunt pietre artificiale, din sticlă, cu un aspect asemănător diamantelor, graţie strălucirii intense şi a procesului de tăiere uniformă, similar cu tehnica utilizată pentru obţinerea diverselor forme de pietre preţioase. 


Bijuteriile cu cristale Swarovski sunt apreciate tocmai pentru calitatea înaltă a acestor cristale din sticlă, utilizate pentru a realiza atât brăţări sau inele, cât şi cercei sau coliere.

Din ce sunt făcute pietrele Swarovski

Dacă te-ai întrebat adesea din ce sunt făcute bijuteriile Swarovski, acest tip de sticlă este obţinut dintr-un amestec de nisip de cuarţ, potasiu şi carbonat de sodium, topit la o temperatură ridicată. Iniţial, acest amestec conţinea şi oxid de plumb, însă din 2012 acest element a fost eliminat din procesul de fabricare a sticlei Swarovski.

 

Aspectul deosebit al acestor pietre este dat, însă, de învelişuri chimice metalice speciale, care facilitează refractarea luminii într-un spectru de tip curcubeu. Cel mai cunoscut efect obţinut prin astfel de proceduri este cel numit Aurora Borealis, realizat în colaborare cu Christian Dior şi introdus în 1955 pentru a crea cristalele spectaculoase pe care le poţi recunoaşte după strălucirea aparte și culorile vibrante.

Colier din argint Vitrail Light Drop cu Cristal Swarovski

Ce semnificație au cristalele Swarovski

Cristalele Swarovski inserate în bijuterii au diverse semnificaţii, în funcţie de forma şi culoarea acestora.

 

Cristalele Swarovski simple (clare sau transparente), asemănătoare diamantelor, preiau semnificaţia acestora, aceea de simbol al statorniciei, al loialității și, desigur, al dragostei eterne. Pietrele Swarovski asemănătoare diamantelor devin astfel alegerea potrivită pentru coliere, inele sau alte bijuterii pe care le faci cadou partenerei, indiferent de ocazie.

Cristalul Swarovski roşu, asemănător granatului, este ideal pentru pasionaţii de călătorii, întrucât semnifică siguranţa şi aduce energii pozitive, călăuzitoare. Bijuteriile cu piatra Swarovski roşie pot fi astfel oferite cadou persoanelor dragi care călătoresc des, pentru a le asigura protecţie. Despre granat se mai spune că ar fi un simbol al compasiunii, aşa că puteţi alege un inel sau o pereche de cercei cu Swarovski roşu pentru o persoană apropiată care trece prin momente dificile.

Colier din argint Bermuda Blue Drop cu Cristal Swarovski

Cristalul Swarovski albastru, asemănător safirului, preia din semnificaţiile pietrei preţioase, printre care se numără înţelepciunea şi bunăstarea. Aşadar, bijuteriile cu piatră Swarovski albastră pot fi un cadou perfect pentru cei apropiaţi care au nevoie de stabilitate, atât financiară, cât şi spirituală.

 

Cristalul Swarovski roz poartă semnificaţiile cuarţului roz, ceea ce înseamnă că se potriveşte perfect într-o bijuterie oferită cuiva care are nevoie de o încredere în sine sporită. Cuarţul roz este, de asemenea, ideal pentru partenerii care se confruntă cu diverse dificultăţi în cuplu. Astfel, un inel sau un colier cu piatră Swarovski roz promovează deschiderea inimii şi rezolvarea problemelor de cuplu.

Colier din argint Vitrail Light Heart cu Cristal Swarovski

Cristalul Swarovski mov aminteşte de ametist, piatră ce simbolizează înţelepciunea, sinceritatea şi liniştea interioară. Astfel, dacă alegi să faci cadou un colier din argint cu piatră Swarovski mov, purtătorul va fi ghidat de energiile pozitive ale acestei pietre. Optează pentru un cristal Swarovski în formă de inimă dacă vrei ca bijuteria să transmită şi sentimentele profunde pe care le ai față de partenera ta!

Proprietăţi şi avantaje ale cristalelor Swarovski

Proprietăţile pietrelor Swarovski

Cristalele Swarovski sunt cunoscute pentru proprietăţile vindecătoare şi au capacitatea de a înviora spiritual, contribuind la atragerea energiilor pozitive. Astfel persoana care le poartă frecvent capătă o stare de pace interioară, dincolo de încrederea în sine sporită dată de aspectul estetic deosebit al bijuteriilor cu pietre Swarovski.

Avantajele pietrelor Swarovski

Sunt accesibile ca preţ, astfel că te poţi bucura de o întreagă colecţie de bijuterii remarcabile, fără să epuizezi tot bugetul pentru shopping dintr-un foc.

 

În ceea ce priveşte raportul calitate-preţ, nu poţi cere mai mult de la o bijuterie cu cristale Swarovski, întrucât se apropie foarte mult de aspectul şi calitatea unor bijuterii cu pietre preţioase autentice.

 

Dacă îţi doreşti versatilitate, o bijuterie cu piatră Swarovski poate fi purtată atât la ţinute casual, de zi cu zi, cât şi în combinaţie cu piese vestimentare elegante, pentru un look distins la evenimente speciale.

Colier din argint Silver Night Heart cu Cristal Swarovski

Cunoscând semnificaţiile, proprietăţile şi beneficiile acestor cristale, vei putea alege mult mai uşor bijuteria cu Swarovski care să îţi pună în valoare ţinutele şi personalitatea. Eden Boutique îţi pune la dispoziţie o selecţie variată de coliere, inele, brăţări şi cercei cu cristale Swarovski, în culori şi forme potrivite pentru orice ocazie!

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș