Pe ce mână porți brățara: ghidul femeilor stilate

bratari pe mana

Orice femeie care iubește bijuteriile trebuie să arate întotdeauna impecabil și elegant. Acestea pot schimba radical imaginea unei doamne, însă, doar dacă sunt purtate corect. Odinioară, Jackie Kennedy, una dintre cele mai stilate femei din istorie și cea care a făcut accesoriile populare, oferea o lecție deosebită despre bunul gust: nu este vorba despre ceea ce porți, ci de cum alegi să porți! Ce înțelegem din acest lucru?

Fiecare femeie are acel „quelque chose” care o învăluie în mister și îi scoate în evidență personalitatea, dar, e important să respecte regulile generale cu privire la ținută. Deși, reprezentantele sexului frumos folosesc numeroase tipuri de bijuterii, așa cum sunt și clasicele brățări din argint, multe dintre ele încă nu știu pe ce mână să le poarte. Dacă vrei să nu gafezi adăugând astfel de accesorii acolo unde nu e cazul, descoperă, mai departe, câteva lecții de stil:

Cum alegi o brățară potrivită

Brățările sunt unele dintre accesoriile pe care oamenii le poartă de foarte mult timp, primele atestări istorice datând încă din Egiptul Antic. În mod sigur, emoțiile și semnificațiile acestor bijuterii transmit ceva mai mult decât eleganță, senzualitate și feminitate deoarece sunt unele dintre piesele care pot aduce o notă personală unei ținute. Dacă adori acest tip de accesorii trebuie să știi pe ce mână se poartă o brățară, dar, și cum alegi ceva care să ți se potrivească.

În general, fie că vorbim despre brățări din argint sau din alte materiale, este important ca acestea să fie puțin mai largi decât încheietura mâinii și mai înguste decât podul palmei. Ca să te asiguri că faci alegerea potrivită, poți să-ți măsori încheietura folosindu-te de degetul mare și cel arătător pentru că îți vor arăta dimensiunea corectă. Astfel, cuprinde încheietura celeilalte mâini cu degetele și, dacă observi că vârfurile se ating, atunci vorbim de o încheietură subțire. În cazul în care distanța dintre degete este foarte mică, orientează-te către brățări din argint și alte metale prețioase adecvate pentru o încheietură medie, iar, dacă spațiul dintre vârfurile degetelor este mai mare, atunci, ai nevoie de produse pentru o încheietură robustă.

Pe ce mână se poartă brățara–reguli de stil

Se spune despre femeile stilate că se cunosc foarte bine, se accepta așa cum sunt și își asumă pe deplin feminitatea. Altfel spus, au atitudine și nu se feresc să arate asta! Dacă îți dorești să fii catalogată și tu așa, trebuie să cunoști câteva mici secrete despre un accesoriu atât de fin.

Dacă te întrebi pe ce mână se poartă brățara, putem spune că, în general, o astfel de bijuterie se ține la încheietura care pur și simplu te face să te simți confortabil. Ai deplină libertate în ceea ce privește alegerea, în funcție de preferințele tale. Însă, în anumite situații, se impun câteva reguli care au legătură cu ținuta vestimentară, eleganța, bunul gust, ocazia sau, dacă este cazul, poziția ceasului la mână. Iată despre ce este vorba:

Poartă o singură brățară pe mâna dreaptă

Pe vremuri, se considera că accesoriile din argint se poartă doar la mâna dreaptă, fiind mâna dominantă. Chiar dacă moda a devenit mai flexibilă, dacă vorbim despre o singură brățară este bine să o porți la mâna dreaptă pentru că iese mai ușor în evidență fie că folosești un telefon, scrii sau mănânci.

Ține cont de lungimea pe care o are mâneca bluzei

Oricât de frumoasă și specială ar fi brățara pe care vrei să o porți, aceasta nu va fi pusă în valoare dacă mâneca bluzei este prea lungă. Deși, este un lucru evident, multe femei îl neglijează. Așadar, atunci când vrei să-ți accesorizezi ținuta cu o brățară, mai ales, dacă este vorba despre un model subțire și fin precum Cute Chain Hearts, ai grijă să porți o bluză cu mâneci trei sferturi sau slim. Chiar și o cămașă cu manșetele înguste îți va lăsa încheietura la vedere. În schimb, dacă intenționezi să porți o „manșetă“ din brățări, cel mai potrivit ar fi ca îmbrăcămintea ta să fie cu mânecă scurtă.

Ia în considerare principiul echilibrului

Există o regulă nescrisă de echilibru conform căreia bijuteriile nu pot fi supraîncărcate doar pe o singură mână. Doar că și accesorizarea pe ambele mâini cu bijuterii rafinate impune respectarea unei etichete de bun gust. Mai exact, brățările trebuie să fie dintr-un singur metal prețios și să fie raportate la tonurile vestimentare pentru a păstra o imagine total unitară.

În principiu, dacă vrei să porți mai multe brățări, atunci, așază-le pe mâna stângă și ai grijă să nu amesteci stilurile folosite. Ca să păstrezi un echilibru, ține cont că mărimile brățărilor pot fi diferite, materialele de asemenea, dar, stilurile nu. În plus, atunci când porți mai multe astfel de accesorii, este indicat să le ții la mâna stângă pentru că la încheietura opusă s-ar putea să te incomodeze, de exemplu, atunci când scrii.

Asortează brățara și ceasul

Ghidul standard spune că trebuie să porți ceasul la mâna opusă celei dominante, raționamentul venind din utilizarea frecventă a acesteia. Totuși, regula poate fi adaptată preferințelor personale. Dacă te afli într-un mediu formal, poți să ții ceasul pe mâna stângă și o brățară elegantă din argint pe cea dreaptă dacă vrei să dai dovadă de seriozitate. Într-o atmosferă mai relaxată, dacă forma ceasului este simplă, accesoriile se pot purta la aceeași mână, doar că, în acest caz, ai nevoie de ca piesele să se asorteze ca stil și design. De altfel, ia în calcul și potrivirea culorilor pentru brățări și nuanța ceasului, dacă vrei să obții un aspect elegant, indiferent de ținută.

Pe ce mână se poartă brățara? Ghidează-te după sentimentul pe care ți-l oferă bijuteria atunci când o privești și după propriile preferințe, dar, amintește-ți și de aceste reguli simple. Principalul lucru este să te simți confortabil cu accesoriile tale și, în același timp, să fii întotdeauna o prezență elegantă și încântătoare!

Surse imagini: images.pexels.com / p2.piqsels.com

 

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș