Piatra Lunii: beneficiile și semnificația sale

Sursă foto: Silver Blue Stone Necklace on Gray Textile · Free Stock Photo (pexels.com)

Piatra Lunii este considerată un adevărat talisman pentru cei care își doresc să-și găsească echilibrul și stabilitatea fizică, psihică și emoțională. Însă, dincolo de rolul său asupra sănătății și bunăstării noastre, acest cristal este, în fond, o bijuterie deosebită care poate accesoriza ținute diverse grație varietății de modele disponibile. 

 

Care este semnificația Pietrei Lunii și ce beneficii ne oferă purtarea sa, aflăm împreună din acest articol!

 

Piatra Lunii: legende și semnificații 

 

Din punct de vedere chimic, Piatra Lunii face parte din categoria feldspaților, un grup de minerale extrem de răspândit pe suprafața terestră. Energia acestei bijuterii a fost descoperită încă din timpurile străvechi, atunci când civilizațiile antice au găsit-o și i-au asemănat strălucirea cu cea a Reginei Nopții, motiv pentru care au și denumit-o după astrul celest. 

 

În jurul acestui talisman, circulă o mulțime de legende pline de farmec; de exemplu, se spune că splendida piatră era accesoriul preferat al lui Ganesh, zeul cu patru mâini al lunii, el purtând-o permanent în frunte. 

Pe de altă parte, grecii antici au denumit Piatra Lunii într-o manieră cât se poate de originală: Afroselena. Denumirea, destul de intuitivă, provenea de la numele Afroditei (Zeița Iubirii) și a Selenei (Zeița Lunii). 

Unul dintre motivele pentru care ar trebui să ai în colecția personală o bijuterie accesorizată cu Piatra Lunii se datorează energiei vindecătoare pe care o are acest cristal. Știai că Piatra Lunii este foarte apreciată pentru efectele benefice pe care le are în combaterea insomniei și a altor tulburări de somn? 

 

De acest lucru s-au convins chiar și asiaticii din Antichitate care utilizau acest talisman pentru a se bucura de un somn odihnitor. În prezent, Piatra Lunii este folosită de mulți dintre pasionații de meditație pentru a-i ajuta să pătrundă mai ușor în starea de contemplație, fiind în același timp și un ajutor în eliberarea stresului. 

 

De asemenea, Piatra Lunii este recunoscută contribuția sa la nivel energetic în îmbunătățirea funcționării rinichilor.

 

Piatra Lunii, talismanul pasionaților de călătorie 

 

Potrivit unui mit care datează din vremurile antice, Luna este cea care patronează apele, influențându-le calmitatea. De aceea, marinarii din Antichitate purtau tot timpul la gât o Piatră a Lunii pe post de amuletă care să-i protejeze de pericole de-a lungul periplurilor.

 

Așadar, dacă ești pasionat de călătorii, nu uita să pui în bagaj și o bijuterie cu Piatra Lunii care să-ți poarte noroc în timpul vacanței. 

 

Piatra dorințelor (ne)împlinite și a deciziilor favorabile 

 

Datorită energiei benefice pe care o emană, Piatra Lunii a început să fie considerată o piatră a dorințelor. Fiind o piatră semiprețioasă tipic feminină, aceasta este asociată cel mai adesea cu fertilitatea. De fapt, în țările arabe, ea este un simbol al fertilității și astăzi. 

 

În plus, aceasta este percepută drept un „al treilea ochii”, deoarece ne educă simțul intuitiv, inspirându-ne în luarea unor decizii favorabile. 

 

Piatra Lunii, remediu pentru anxietate 

 

Anxietatea și depresia sunt principalele boli specifice lumii moderne. Ei bine, Piatra Lunii poate fi un adjvuvant subtil pentru aceste afecțiuni emoționale, amplificând echilibrul și pozitivismul. În plus, acesteia i se atribuie și proprietatea de a stimula speranța și de a o lua de la început pe drumul cel bun.

Când și cui poți să oferi o bijuterie cu Piatra Lunii 

 

Datorită efectelor pozitive pe care le are asupra întregii noastre stări, Piatra Lunii reprezintă un cadou ideal într-o mulțime de ocazii. În plus, remarcându-se printr-o proprietate unică, anume adularescența, un fenom optic fascinant (datorat refracției luminii în interiorul pietrei), acest cristal va înfrumuseța orice bijuterie pe care oricine trebuie să o aibă în colecție. Așadar, iată când și cui să dăruiești o amuletă accesorizată cu Piatra Lunii:

 

  • Piatra Lunii se oferă drept cadou de nuntă, deoarece aduce armonia în căsnicie și simbolizează totodată dragostea și încrederea, eliminând obstacolele din relație;

 

  • Piatra Lunii este ideală pentru cei născuți în luna iunie;

 

  • Piatra Lunii se poate dărui cu ocazia aniversărilor de 13 ani, un obicei pe care îl aveau asiaticii antici;

 

  • Piatra Lunii poate aduce noroc chiar și antreprenorilor aflați la început de drum, dar și celor care profesează în industriile creative stimulând în acest caz simțul artistic;

 

  • Piatra Lunii este un cadou potrivit și persoanelor aflate într-o perioadă nefastă a vieții, din punct de vedere financiar,  fizic, psihic sau sentimental. 

Vezi aici și alte idei de cadouri-bijuterie.



Important de menționat este că, fiind asociată cu simbolul cosmic al cărei nume îl poartă, se crede că Piatra Lunii își manifestă acțiunea binefăcătoare la potențialul maxim în perioadele de creștere a Lunii. 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș