Reguli de stil pentru purtarea bijuteriilor

Bijuteriile sunt, în general, cele mai prețioase accesorii ale doamnelor și domnișoarelor de pretutindeni, acestea fiind purtate, cu încântare, de-a lungul secolelor. Când vine vorba, însă, despre purtarea bijuteriilor, puține sunt femeile care știu regulile conform cărora trebuie alese ținutele aferente podoabelor. Și, chiar dacă tendințele sunt pasagere, există anumite reguli de stil pentru purtarea bijuteriilor care nu au vârstă și care nu vor înceta niciodată să evidențieze feminitatea și eleganța. 

Dacă ești una dintre femeile cărora le place să țină cont de unele principii în integrarea și asortarea accesoriilor, acest articol este pentru tine. 

 

În contexte specifice, alegerea ținutei potrivite și a bijuteriilor care să o pună în valoare sunt importante și necesare. De aceea, îți vom aduce în prim plan principalele reguli. Iată de ce trebuie să ții cont, atunci când porți aceste accesorii feminine! 

 

Reguli de stil pentru purtarea bijuteriilor în funcție de ocazie 

Regula care primează, atunci când vine vorba despre purtarea bijuteriilor, este cea conform căreia ocazia decide alegerea accesoriilor. În acest fel, poți fi sigură că nu vei da greș niciodată cu alegerea făcută. 

 

Purtarea bijuteriilor de zi cu zi 

 

Desigur, ocazia primează, însă, există anumite tipuri de bijuterii care sunt acceptate a fi purtate zilnic. Pentru cei căsătoriți, una dintre aceste bijuterii este chiar verigheta. De asemenea, inelul de logodnă este o altă bijuterie care se pretează la purtarea zilnică. Chiar și un ceas de mână sau un colier simplu, din argint sau din aur, se încadrează ideal în categoria bijuteriilor pe care le poți purta zi de zi! 

 

Purtarea bijuteriilor la birou 

La birou și, de regulă, în cadrele serioase, sunt recomandate bijuteriile subtile, care nu atrag atenția într-un mod ostentativ și care nu sunt zgomotoase. Dacă vorbim despre reguli de stil privind purtarea bijuteriilor la birou, îți sugerăm să eviți colierele statement, cerceii mari, ștrasurile prea strălucitoare, brățările zgomotoase sau bijuteriile în forme abstracte, cum ar fi craniile.  

 

Un inel delicat, precum inelul din argint Simple Heart Ring, de exemplu poate fi una dintre cele mai fine bijuterii pe care le poți purta la birou, acesta reușind să atragă atenția asupra mâinilor tale într-un mod plăcut și rafinat. Totodată, purtarea bijuteriilor precum ceasul, brățările fine, un lănțișor simplu sau o pereche de cercei este și ea potrivită în astfel de circumstanțe.  

În privința cerceiilor, putem merge pe un model finuț precum cerceii din argint Heart to HeartDe asemenea,  dacă iubești aurul, la birou poți opta pentru un mode precum cei cu contur de diamant de 14K din colecția EdenBoutique. 

 

Purtarea bijuteriilor la un eveniment formal 

Un eveniment formal este ocazia ideală de a-ți pune în valoare eleganța și rafinamentul. Chiar dacă tendința este de a străluci din cap până în picioare, există anumite reguli ce presupun alegerea unei singure bijuterii care să epateze și care să transmită un mesaj.

De asemenea, regulile de stil sugerează punerea în evidență a trăsăturilor feminine. De exemplu, dacă porți părul prins la un eveniment formal, este ideal să alegi o pereche de cercei din diamante sau cristale care să-ți evidențieze linia pomeților și a bărbiei. 

 

În cazul în care nu dorești să transformi cerceii în piesa de rezistență a ținutei, un colier statement poate fi o alegere extrem de inspirată. De asemenea, dacă porți pietre prețioase, nu alege mai mult decât o bijuterie de dimensiuni mari și evită supraaccesorizarea. Astfel, vei obține un look impecabil pentru orice eveniment de anvergură!

 

Purtarea bijuteriilor la petreceri 

Atunci când vrei să ai o apariție cool la o petrecere, orice bijuterie se va potrivi, atâta vreme cât purtarea sa se face ținând cont de ținută. Dacă ești o fană a cerceilor mari și strălucitori, o petrecere este, cu siguranță, momentul oportun pentru a-i accesoriza într-o ținută! Cât despre regulile de stil pentru o astfel de ocazie, ține cont și nu-ți supraîncărca outfitul cu accesorii, chiar dacă la petreceri se acceptă multe. 

 

O pereche de cercei din argint cu cristale Swarovski Boreal Crystal Hearts îți poate scoate ținuta din anonimat la orice petrecere. Atenție! Evită, pe cât posibil, accesorizarea acestora cu un colier masiv, dacă nu vrei să elimini punctul de interes al ținutei. Accesorizează-i, în schimb, cu brățări din argint, fine, care să-ți pună în evidență feminitatea, fără a estompa efectul produs de cercei. 

 

Reguli de stil pentru purtarea bijuteriilor în combinații inedite 

 

Purtarea bijuteriilor implică numeroase reguli de stil de care trebuie să ții cont, atunci când îți accesorizezi ținutele preferate. Toate aceste reguli pot deveni extrem de copleștitoare, la un moment dat, motiv pentru care au apărut cele mai diverse tehnici de asortarea a bijuteriilor, una dintre acestea cunoscând denumirea de mix&match. 

Purtarea bijuteriilor cu tehnica mix&match 

Această tehnică presupune mixarea bijuteriilor tale preferate în cele mai diverse combinții, fără a încălca regulile de stil impuse de purtarea bijuteriilor. Ce poți alege să mixezi? Ei bine, poți mixa coliere de lungimi diferite, lănțișoarele suprapuse reprezentând un adevărat trend al momentului. Poți alege să combini, oricând, coliere din argint la baza gâtului cu alte coliere de lungimi și modele diferite. De asemenea, poți alege să mixezi chiar și brățări, atât fixe cât și mobile, atâta vreme cât au criterii comune.

 

Purtarea bijuteriilor din metale diferite 

Imposibilitatea de a asorta bijuterii din metale diferite nu mai este demult o problemă, trendurile actuale acceptând ideea combinației de argint cu aur. Desigur, există câteva reguli de stil pentru purtarea bijuteriile din metale distincte, precum evitarea purtării accesoriilor din aur și argint la același nivel.

De exemplu, dacă dorești să porți o pereche de cercei lungi din aur, ideal ar fi să nu alegi să porți un colier statement din argint și viceversa. Alege, în schimb, să asortezi cerceii din aur cu o brățară fină din argint sau cu inele din argint

 

Ține cont de sugestiile noastre și fii o apariție rafinată, ori de câte ori alegi să porți bijuterii! 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș