Stilul vestimentar smart casual: cum îl accesorizezi

Sursă foto: Unsplash.com

Stilul vestimentar smart casual e un stil îngrijit, convențional, relativ informal, purtat, de regulă, în afara orelor de muncă. Uneori, și la birou, acolo unde dress code-ul o permite. Accesoriile pot fi ori din zona casual, ori din zona business, în funcție de cum balansezi elementele vestimentare. Totul depinde de direcția în care vrei să duci ținuta.

Bijuterii

Brățările cu talismane pot fi un accesoriu casual, mai ales, dacă le scoți în evidență suflecându-ți mânecile sacoului sau blazerului, în cazul în care ai optat pentru o astfel de piesă ca să dai ținutei un look mai business. În absența ei, în schimb, poți să le porți pe deasupra unei malete cu mâneci lungi. Pentru un efect mai „wow”, alege o maletă de culoarea pielii, astfel încât, brățara să iasă în evidență.

Când construiești un look minimalist din zona smart casual, alege piese în culori neutre (alb, negru, bej, maro sau albastru marin) și accesorizează-l cu un colier din argint Double Precious Pearls. Dacă mai adaugi și alte bijuterii, optează pentru unele aurii simple, fără multe detalii, ca să păstrezi coerența cromatică dar minimalistă, în același timp. Spre exemplu, te poți orienta către cerceii din argint Little Sweet Pearls, care nu sunt foarte lungi și îți permit să îi integrezi perfect într-o ținută smart-casual. Unde mai pui că forma lor inedită îți scoate zona capului din anonimat, indiferent de de coafura ta, atâta timp cât zona urechilor rămâne expusă.

Genți

Dacă ținuta ta înclină către stilul casual, adu-o în zona smart cu o geantă office din piele naturală sau sintetică. Nu poți da greș cu negru, dar, nici maroul nu e de lepădat, mai ales, dacă geanta are o structură care-i permite să fie elegantă și în această culoare.

Dacă, din contră, ținuta ta e mai mult smart decât casual, atunci poți să-ți permiți chiar să porți un tote bag bine croit, din material de calitate. Nu uita să îl calci înainte, pentru un look mai clean. Alternativ, poți folosi și un rucsac mic sau mediu, mai sofisticat, dar, alege-l numai dacă ești sigură că nu-ți va șifona piesele vestimentare pe care le-ai pregătit deja.

Încălțări

În cazul în care ești mare amatoare a stilului business, iar acest lucru se reflectă și în garderoba ta, avem pentru tine o soluție care te va scoate basma curată din această situație. Ia una dintre ținutele tale business (care nu include fustă) și adaugă o pereche de pantofi sport într-o singură culoare, preferabil negri sau albi. Pot fi chiar și cei pe care îi iei la alergat! Așa ajungi la lookul smart casual cu o simplă pereche de încălțări. Simplu, nu?

Dacă ținuta ta e deja suficient de smart, optează pentru niște pantofi Oxford la pantaloni sau blugi, sau pentru pantofi cu toc mic la fuste peste genunchi. În această ultimă situație, ai grijă ca pantofii tăi să nu fie decupați, pentru că, altfel, împingi outfitul într-o direcție prea casual.

Curele

Să zicem că alegi o pereche de blugi ca să îți aduci ținuta într-o zonă mai casual. În acest caz, optează pentru o curea simplă din piele. Dacă este de culoare aprinsă, cum e galbenul sau oranjul, încearcă să adaugi încă un element din aceeași culoare în ținuta ta. Pot fi pantofii, o eșarfă sau chiar geanta. Oricât de tentant ți s-ar părea să adaugi mai multe culori puternice, dacă nu stăpânești foarte bine color blockingul, încearcă să te abții pentru a nu scoate ținuta din zona smart.

Curelele late pot fi și ele o opțiune, mai ales, dacă vin la pachet cu o pereche de pantaloni smart cu talie înaltă, care-ți evidențiază mijlocul. Un alt mod de purta curele late este să le alături unor rochii tip cămașă care să fie suficient de lungi, pentru a păstra ținuta în zona smart.

Ceasuri

Dacă vrei ca accesoriul tău să ducă ținuta într-o zonă mai smart, poți alege ceva mai curajos, cum ar fi, de ce nu, un ceas masculin. Acesta adaugă o notă mai sobră lookului tău, atât timp din ținuta ta nu lipsesc pantalonii sau blugii. O fustă creion sau una plisată ar scoate ținuta din zona de eleganță androgină pe care vrei să o conturezi, dacă optezi pentru un astfel de look smart casual.

În caz contrar, alege un ceas feminin, cu o curea subțire și delicată, care să-ți complimenteze încheietura mâinii. Dacă ai un ceas care are o curea din piele neagră, poți adăuga, la aceeași mână, și o brățară de argint Leather Blue Eye care să completeze elegant accesorizarea.

Poate că ești mare amatoare de color blocking, sau preferi un stil androgin, unul minimalist, ori unul care să-ți evidențieze feminitatea și delicatețea siluetei. Oricare ar fi preferințele tale, ține minte că nu trebuie să renunți la ele ca să dai viață unei ținute smart casual cu gust. Tot ce trebuie să faci este să îmbini corect piesele formale cu acelea casual. Nu ești sigură că merg împreună? Îmbracă-te, accesorizează și uită-te în oglindă. Ochiul tău critic îți va spune dacă e ceva care trebuie schimbat sau nu.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș