Tipuri de brățări. Cum alegi modelul potrivit pentru fiecare ocazie?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/BHsbhPXMxY4

Bijuteriile fac parte din ținuta de zi cu zi a oricărei femei, iar brățările sunt printre accesoriile cel mai simplu de purtat și asortat. Fie că sunt din materiale prețioase, precum argintul, din lemn sau din oțel inoxidabil, toate tipurile de brățări își pot găsi locul în outfiturile tale, indiferent de stilul pe care-l adopți. 

 

Purtarea brățărilor, ca orice alt accesoriu, se face în funcție de ocazie, de preferințele tale și de felul în care obișnuiești să combini hainele. Mai jos, vei găsi cele mai populare modele din acest sezon și câteva sfaturi despre cum să alegi ce ți se potrivește.

 

Cum alegi brățara potrivită pentru tine 

  • Buget. Unul dintre criteriile de luat în calcul în alegerea brățărilor este prețul lor. În funcție de bugetul de care dispui atunci când pornești în căutarea accesoriului perfect, te poți orienta spre modele de brățări din argint sau către cele din oțel inoxidabil. Acestea sunt rezistente și pot fi purtate inclusiv la duș. Un alt avantaj este acela ca nu trebuie să cheltuiești o avere pentru ele.

 

  • Stil. Stilul vestimentar dictează întotdeauna alegerea bijuteriilor. Pentru ținute casual, recomandarea este să optezi pentru mai multe brățări purtate laolaltă pe o singură mână. Alege modele colorate, elastice și care îți vor înveseli lookul și îți vor aduce un aer modern și relaxat. În cazul în care vrei să porți o brățară permanent, să se potrivească la orice ai îmbrăca și să nu fie nevoie să o dai jos, atunci cele cu șnur sunt ideale. 

  • Preferințe. Ține întotdeauna cont de preferințele tale atunci când îți alegi hainele și accesoriile, iar acest lucru se aplică și în cazul brățărilor. Dacă îți plac mărgelele colorate, nu te sfii să le porți, iar dacă adori pietrele mari, ele se pot regăsi și pe o brățară masivă, care în mod sigur îți va oferi un plus de feminitate. 

  • Ocazia cu care o porți. Mergi la o petrecere fastuoasă, la un cocktail sau ieși la cină la restaurant? Asortează-ți ținuta cu o brățară metalică statement sau cu o brățară egipteană din argint. Acest tip de accesorii arată foarte bine atunci când îmbraci o rochie elegantă și vrei să o accesorizezi astfel încât să întorci toate privirile. 

Tipuri de brățări și cum le porți corect 

Brățări cu șnur din mătase 

  • Brățările cu șnur sunt printre cele mai ușor de purtat pentru că nu te incomodează deloc. Poți opta pentru diverse culori ale șnurului, roșu, negru, bej sau nuanțe vii. Le găsești sub diverse modele, cu litere, însemne sau simboluri, din aur, argint sau oțel inoxidabil. 

  • Avantajul lor este că se asortează de minune la orice ținute, de la cele sport, casual și până la cele elegante. Poartă mai multe, una lângă alta, pe aceeași mână, vor arăta perfect! 

Brățări statement 

  • Brățările statement sunt cele numite și „brățări tari” pentru că sunt realizate dintr-o bucată, nu au zale, ci au o formă ovală, cu sau fără închizătoare. 

  • Aceste modele sunt destinate doamnelor elegante și merg accesorizate unor ținute office, precum un costum din două piese, cu pantalon și sacou. Adaugă o curea care să-ți evidențieze talia și o pereche de sandale sau stiletto, pentru a-ți alungi piciorul. Dacă ești mai degrabă adepta unui stil smart-casual, poartă o brățară statement la jeanși, combinați cu un tricou simplu, sneakerși și un blazer oversized pus pe umeri. 

Brățări tennis 

  • Ce înseamnă brățara tennis? Denumirea vine de la un moment petrecut în 1987, la campionatul de tenis din SUA, când o jucătoare aflată pe teren a cerut o pauză de joc pentru că i se desfăcuse brățara cu diamante pe care o purta la mână. De atunci, creatorii de bijuterii au căutat sa realizeze încheietori sigure, iar astfel a luat naștere acest model. 

  • Denumită și „brățară în linie”, aceasta își păstrează linia în jurul încheieturii mâinii și pentru că este concepută a fi extrem de rezistentă poate fi purtată inclusiv atunci când mergeți la sală. Destinată femeilor active, arată foarte bine pusă alături de un ceas cu curea din silicon, la o ținută sport, sau unul cu curea metalică, pentru un outfit casual elegant. În cazul în care te întrebi pe ce mână se poartă brățara tennis, răspunsul este simplu: pe aceeași pe care pui ceasul, adică în general pe mâna stângă. 

Brățări elastice 

  • Brățările pe elastic sunt potrivite pentru diverse stiluri vestimentare și merg purtate inclusiv pe ambele mâini. Dacă abordezi un stil vestimentar îndrăzneț și îți plac accesoriile colorate, modelele cu mărgele sunt ideale pentru tine. 

  • Poartă mai multe pe ambele mâini, colorate, în nuanțe metalice sau pastelate, și asortează-le la rochii de vară din in sau la o ținută șic, formată din pantaloni scurți, o cămașă și ciocate.  

 

După ce ai aflat care sunt tipurile de brățări cele mai populare și la modă în acest sezon, cum să le alegi în funcție de stil și preferințele, dar și cum să le asortezi ținutelor tale, decide-te asupra unor modele favorite. Achiziționează-le și transformă-le în accesorii de bază în garderoba ta!

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș