Cum alegi cerceii potriviți în funcție de tunsoare și coafură? Ghid complet cu recomandări

Cerceii sunt accesorii minunate care se poartă indiferent de ținută. Totuși, cum alegi cerceii potriviți, ținând cont de tunsoarea pe care o ai, dar și de coafura de zi cu zi?

 

Deși pare un aspect banal, niște cercei mici ar putea fi insesizabili lângă o coafură bogată, în timp ce modelele supradimensionate pot ruina o tunsoare simplă și boemă.

 

Fiindcă ai nevoie de un look impecabil, merită să ții cont de câteva reguli de stil care te învață cum să asortezi cerceii preferați cu tipul tău de tunsoare și coafură. Ai în vedere următorul ghid cu recomandări și nu vei da greș!

Cercei pentru păr lung sau coafuri minimaliste

Pe lângă alegerea cerceilor în funcție de forma feței, merită să ții cont și de modul în care este tuns sau coafat părul tău. Dacă ai părul lung și des și îți place să-l porți ca atare, poți să întâmpini dificultăți în alegerea cerceilor. Motivul? Aceștia devin accesorii imposibil de observat, așa că trebuie să-i selectezi cu grijă.

 

Astfel, încearcă să eviți cerceii micuţi cu șurub și să porți modele vizibile, de tip candelabru. Și coafurile simple și minimaliste vor fi puse în valoare de cercei îndrăzneți care se fac remarcați prin dimensiune sau culoare. Poți să investești în cercei asimetrici, ușor vizibili și care nu se încurcă în păr.

Cercei pentru păr drept

Îți place să-ți îndrepți părul, folosind peria sau placa? Această coafură poate fi pusă în evidență de cercei rotunzi sau curbați, mari sau mici. Ca să nu greșești, poți opta pentru cercei opuși texturii părului.

 

În timp ce femeile cu tunsori drepte au la dispoziție modelele de cercei curbați, cele cu păr creț sunt puse în valoare de cercei lungi și drepți.

Cercei pentru păr scurt și coafuri pixie

În cazul în care ai părul scurt sau vrei să realizezi o coafură în stil pixie, mizează pe alegerea accesoriilor nonconformiste. Cei mai recomandați sunt cerceii statement, în modele masive, cu forme rotunde, pătrate sau rectangulare.

 

Optează și pentru cercei pe ureche care atrag atenția instant. În orice caz, dacă nu-ți sunt pe plac cerceii masivi, cumpără modele cu perle colorate, care se închid cu șurub.

Cercei pentru tunsori bob

Doamnele și domnișoarele care sunt tunse bob au nevoie de cercei medii care nu depășesc lungimea părului. Ce trebuie să eviți? Cerceii statement și modelele lungi care ajung până la umeri.

 

În funcție de preferințele tale, poți opta pentru cercei pe lob, care se remarcă prin nuanțe vesele.

Cercei pentru păr creț

Te bucuri de păr creț sau îl ondulezi, pentru o coafură elegantă? În acest caz, bucură-te de podoaba ta capilară și nu renunța la cercei. O să arăți grozav cu nişte cercei lungi care îți încadrează frumos fața. 

 

La părul creț, se asortează și cerceii mari, în formă de cerc. Designul curbat îți complimentează buclele, așa că poți include în colecția de bijuterii și cerceii tip creole, din aur sau argint.

Cercei pentru păr prins în coadă

O coafură simplă și rapidă pentru orice lungime de păr este coada de cal. Această coafură se asortează cu nişte cercei rotunzi, dar și cu creole mari, din metale prețioase. De pildă, dacă ieși în oraș și te îmbraci casual, poartă cercei rotunzi mici, din argint, plastic sau material textil.

 

Când porţi o rochie elegantă, coada de cal arată extraordinar dacă-i asortezi nişte cercei rotunzi din aur alb, roz sau galbeni, excelenți pentru outfituri de ocazie.

Cercei pentru cocuri

O coafură care se pretează pentru orice eveniment este cocul. Dacă îți prinzi părul în coc și vrei să lași chipul la vedere, ai nevoie de accesorii care nu trec neobservate. În acest caz, ai la dispoziție o gamă variată de cercei.

 

Sunt potrivite modelele lungi, tip candelabru, cu pietre în culori intense de roșu, verde sau albastru. Nu te caracterizează aceste modele? Poartă cercei micuţi care se prind pe lobul urechii.

Cercei pentru împletituri

Cozile împletite se adresează tuturor femeilor romantice și boeme care vor să-și exprime această latură prin coafuri speciale. Fiindcă vorbim despre coafuri feminine și elegante, nu ai nevoie decât de cercei minimaliști, cu design clasic, din argint sau aur. Și modelele cu clips îți vin în ajutor, alături de cerceii cu șurub, de lungime mică sau medie.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș