Alegerea cerceilor în funcție de forma feței. Sfaturi și modele recomandate

Pentru că-ți dorești un look impecabil, vrei mereu să ții cont de felul în care arăți. Astfel, nu sunt importante doar hainele și încălțările pe care le iei din dressing, ci și bijuteriile, care complimentează un outfit. Poți să înveți ce bijuterii să porți în funcție de ținută sau ce să alegi în funcție de fizionomie.

 

De exemplu, alegerea cerceilor se poate face și în funcție de forma feței. Pentru că există mai multe tipuri de fizionomii, este esențial să știi care sunt modelele care ți se potrivesc cel mai bine.

 

Iată care sunt sfaturile de care să ții cont atunci când cumperi cercei și ce modele sunt recomandate, astfel încât să-ți evidențieze trăsăturile.

 

Cum alegi cerceii potriviți în funcție de forma feței

  • Față ovală
  • Față rotundă
  • Față diamant
  • Față alungită
  • Față pătrată
  • Față dreptunghiulară
  • Față triunghiulară
  • Față în formă de inimă

Cum alegi cerceii potriviți în funcție de forma feței

Există câteva reguli de stil pentru purtarea bijuteriilor, la care se adaugă selectarea modelelor optime, în funcție de forma feței tale. Probabil îți dorești să afli care este tipul tău de fizionomie.

Față ovală

Prima categorie este fața ovală. Ai o față ovală dacă fruntea este mai lată decât linia maxilarului, iar partea inferioară a feței este puțin mai lungă decât cea superioară.

 

Totodată, lungimea feței este mai mare decât lățimea pomeților, iar maxilarul este, de obicei, rotunjit. Dacă ești în căutarea unor cercei din argint, vrei să știi pentru ce modele să optezi. O față ovală va fi pusă în evidență de aproape orice model de cercei, de la modele statement, până la cei mici, cu șurub.

 

Poți să investești în cercei rotunzi, cu tortiță, dar și în modele lungi, de tip candelabru. Cerceii ovali sunt la fel de potriviți, fiindcă accentuează linia armonioasă a feței. Încearcă să eviți cerceii lungi, care depășesc linia bărbiei.

Față rotundă

În cazul feței rotunde, vorbim despre maxilar și frunte de aceleași dimensiuni. Maxilarul nu este proeminent, iar liniile feței sunt fine și feminine, cu o bărbie rotunjită.

 

Alegerea cerceilor nu este dificilă în acest caz. Ca să achiziționezi cercei potriviți pentru fața rotundă, încearcă să creezi un efect de alungire. Poți reduce din rotunjimea trăsăturilor dacă alegi cercei lungi, pătrați sau cu unghiuri drepte.

 

Ai putea să eviți cerceii prea lați sau modelele rotunde. Sunt perfecți și cerceii de tip lacrimă, alungiți sau modelele cu unghiuri ascuțite.

Față diamant

Fața diamant, cu formă hexagonală, este mai rar întâlnită și prezintă o bărbie ascuțită, cu pomeți bine evidențiați și o frunte lată.

 

În acest caz, alegerea cerceilor implică modele care nu înăspresc și mai mult trăsăturile, precum cerceii în formă de romb sau diamant. În schimb, o să-ți stea bine cu niște cercei rotunzi sau lungi, cu forme subțiri, care au rolul de alungire a liniei pomeților sau a bărbiei.

Față alungită 

În alegerea cerceilor, poți să ții cont și de forma capului. În cazul unei fețe alungite, vorbim despre trăsături similare cu fața ovală. Totuși, forma alungită se remarcă prin aceeași lățime a frunții și bărbiei. 

 

Dacă ai aceasta fizionomie, ai putea să faci chipul să pară mai lat. Îndreaptă-ți atenția către cercei cu perle, care adaugă echilibru. Îți plac cerceii lungi? Poți să-i porți, dar pune accent pe modelele cu forme curbate care să accentueze linia pomeților.

 

O să arăți grozav și cu o pereche de cercei cu modele geometrice, în formă de oval, pătrat sau triunghi. Evită cerceii foarte lungi, care alungesc și mai mult chipul.

Față pătrată

Fața pătrată este mai degrabă ascuțită, cu măsurători similare și o bărbie ușor curbată. Femeile cu forma feței pătrată sunt încurajate să echilibreze linia pomeților și cea a mandibulei și să lase deoparte cerceii prea lați.

Din fericire, alegerea cerceilor nu este dificilă nici în acest caz. Sunt tipuri de cercei care îndulcesc trăsăturile chipului pătrat, precum modelele triunghiulare sau rotunde. Nu te feri nici de cerceii lungi și subțiri.

Față dreptunghiulară

În funcție de tipul feței, poți să porți cerceii potriviți. O formă dreptunghiulară este mai lungă decât este lată, cu maxilarul și fruntea unghiulare.

 

Pentru o formă dreptunghiulară, ar fi bine să porți cercei mici și rotunzi, care îndulcesc trăsăturile și evidențiază pomeții. Dacă aceste modele nu-ți sunt pe plac, ai în vedere și cerceii în formă de inimă sau modelele tip candelabru, care oferă iluzia de volum.

 

Nu purta cercei prea lungi sau modele ascuțite, în colțuri, fiindcă alungesc fața.

Față triunghiulară 

Alegerea cerceilor este esențială și în cazul unei fețe triunghiulare. Atunci când lățimea obrajilor este mai mare decât lățimea frunții, ai o față triunghiulară. În consecință, poți alege cercei pe lobul urechii, clipsuri sau modele mici, cu șurub.

 

Cerceii foarte lungi și mari nu sunt alegeri inspirate, fiindcă vor crea impresia unei fețe și mai late.

Față în formă de inimă 

Nu în ultimul rând, cel mai probabil ai o față în formă de inimă dacă ești posesoarea unei bărbii ascuțite și înguste. Fruntea este cea mai lată parte a feței, iar pomeții sunt înalți. Dacă ai un chip în formă de inimă, trebuie să contrabalansezi bărbia ascuțită cu niște cercei în formă de lacrimă. Și modelele candelabru sunt potrivite.

 

Cerceii cu forme alungite și linii curbate atrag atenția asupra ochilor, a obrajilor și a mandibulei.

 

Alegerea cerceilor nu este dificilă, însă merită să ții cont de forma feței tale. Indiferent dacă ai un chip în formă de diamant sau o față ovală, găsești cercei moderni care să-ți încadreze frumos chipul.

 

Nu rămâne decât să cumperi perechea care te reprezintă! Poți afla mai multe despre cum se întrețin bijuteriile din argint, pentru accesorii ca noi! Pe Edenboutique.ro, găsești zeci de cercei potriviți pentru fizionomia ta.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș