Cum alegi inelul de logodnă: sfaturi și recomandări

 

Cu atât de multe modele de bijuterii pe care le poți descoperi în magazinele de specialitate, nu este de mirare că misiunea de a găsi inelul de logodnă pare imposibilă! La urma urmei, vorbim, de fapt, despre una dintre cele mai importante achiziții din viața bărbaților, așadar, necesită o atenție deosebită. 

Te simți copleșit de multitudinea de inele de logodnă și nu știi pe care să-l alegi? Nu-ți face griji–am creat un ghid de cumpărături care să te conducă spre bijuteria perfectă care să-i accesorizeze mâna viitoarei tale soții!

Stilul inelului, un detaliu care primează 

Inelul de logodnă este bijuteria care va fi purtată de către partenera ta mare parte din timp, atât pe durata zilei, cât și noaptea. Așadar, acest accesoriu trebuie să fie, în primul rând, confortabil, dar, la fel de important, să se potrivească stilului destinatarei. Din fericire, colecția noastră de inele de damă este variată, așa că, avem opțiuni potrivite pentru orice preferințe. Îți prezentăm, în continuare, doar câteva dintre ele:

Inele de logodnă elegante, tradiționale 

Dacă ești în căutarea unei bijuterii clasice, perfecte pentru o femeie elegantă și conservatoare, îți recomandăm inelele tip Solitaire. După cum intuiești din denumirea lor, accesoriile din această categorie se disting prin faptul că sunt accesorizate cu o singură piatră, plasată central. De altfel, ele sunt, poate, cele mai populare, iar acest lucru nu ne miră, având în vedere că denotă un rafinament aparte.

Perfect Engagement Ring

Inele de logodnă care epatează 

Iubita ta adoră să iasă în evidență oriunde s-ar afla și acordă o mare atenție detaliilor, atunci când își alege ținutele? Ei bine, suntem aproape convinși că i-ar plăcea să îi oferi un inel de logodnă care epatează! O bijuterie încrustată cu pietre strălucitoare va fi, fără doar și poate, un cadou pe care ea îl va aprecia și pe care îl va purta cu plăcere. Poți opta pentru un inel de logodnă care plasează în centrul atenției o piatră de dimensiuni considerabile, înconjurată de altele, mai mici. Ce spui de modelele de inele din colecția glamour, disponibilă pe site-ul nostru?

Inel Big round crystal

Inele de logodnă cu motive inspirate de natură 

Jumătatea ta este o persoană care iubește natura? Îți propunem un concept inedit de bijuterii inspirate de elementele din mediul înconjurător. Bijuteriile care reprezintă frunze sau flori se numără printre cele mai populare alegeri, iar, noi, la edenboutique.ro, îți oferim o diversitate de modele din care să-ți selectezi preferatele.

Inel din argint Heart Tree

Inele de logodnă cu aer boem 

Pentru persoanele romantice, o alegere bună este reprezentată de inelele de logodnă cu aer boem. Ce înseamnă acest lucru și cum poți recunoaște astfel de bijuterii? Ei bine, ele au un design atemporal și detalii filigranate, precum și alte elemente ornamentale sofisticate. În plus, ele pot fi considerate un omagiu adus epocii antice, fiind obiecte asupra cărora și-a pus amprenta patina timpului.

Inel heart symbols

Inele de logodnă moderne, cu design contemporan

Iubita ta apreciază stilul modern, nu doar în materie de amenajări, ci, și în ceea ce privește bijuteriile? Dacă răspunsul este da, ia în considerare inelele care au forme atipice, precum bijuteriile sculpturale.  În această categorie se încadrează și inelele de logodnă cu bandă lată, dar nu numai.

Inel Love Forever Duet

Importanța celor 4 „C”

Poate, ai auzit până acum de cei 4 „C” care formează un standard pe baza căruia experții bijutieri pot evalua valoarea unui diamant. Deci, dacă bugetul pe care îl ai la

dispoziție îți permite achiziționarea unui inel de logodnă cu diamant, trebuie să știi ce semnifică cei 4 „C”. Iată care sunt aceștia și ce reprezintă:

Claritate (engl. clarity) 

Claritatea este indicele care ne dezvăluie dacă diamantul prezintă imperfecțiuni vizibile cu ochiul liber, pe care profesioniștii le numesc incluziuni. Cu alte cuvinte, claritatea reprezintă gradul de puritate al diamantului. Dacă te tentează bijuteriile de lux, află că acestea se încadrează în gradul IF sau VS,  care desemnează diamante perfect netede și strălucitoare. 

Tăietura (engl. cut

Așa cum știi deja, diamantele necesită multă muncă pentru a căpăta forma pe care o cunoaștem cu toții. În procesul de finisare al acestora se realizează diverse tăieturi, și, cu cât acestea sunt făcute mai corect, cu atât piatra va fi mai strălucitoare. 

Caratele (engl. carat weight) 

Un detaliu pe care puțini îl știu se referă la carataj, care este, de fapt, o măsură de greutate și nu o dimensiune. Caratele sunt cele care influențează, în mare parte, prețul unei bijuterii cu diamante. 

Culoarea (engl. colour

Știai că diamantele pot reflecta lumina într-un spectru de culori? Cu cât culorile rezultate sunt mai puține, se consideră că diamantul este de  o calitate mai bune. Astfel, bijuteriile din gama premium au diamante „incolore”!


Îți faci griji că nu vei alege măsura corectă a inelului de logodnă? Nu e cazul! Pe edenboutique.ro poți comanda inclusiv inele reglabile! Descoperă colecția noastră vastă de bijuterii și organizează o cerere în căsătorie de neuitat!

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș