Despre Pietre

Pietrele pretioase si semi-pretioase create in laborator specializat sunt, din punct de vedere chimic - fizic - optic identice cu cele exploatate în subteran, dar au mai puține defecte, o concentratie de carbon mai mica și costă mai puțin.

 

Bijuteriile Gemstones aduc o nota romantica și personala in viata noastra. Fiecare piatra pretioasa sau semi-pretioasa inseamnă ceva diferit pentru fiecare purtător, de la simboluri de avere și succes pana la cele potrivite zodiei sau datei de nastere, trasaturi fizice sau nevoi emotionale.

 

Cu toate acestea, unele dintre aceste pietre pretioase sunt mai rare si mai scumpe datorita procesului foarte indelungat de obtinere (chiar si milioane de ani). De aceea, sunt disponibile ca alternativa geme identice, create in laborator in decurs de 2 - 10 luni.

 

Printre pietrele cele mai frumoase si greu de gasit in natura sunt diamantul alb, safirul, smaraldul, rubinul si opalul. Astfel de geme cultivate in laborator sub atenta supraveghere a specialistilor ajung la maturitate intr-un interval mult mai scurt de timp dar raman identice din punct de vedere chimic, fizic și optic cu pietrele obtinute din natura. Compozitia minerala a pietrelor create in laborator este obtinuta printr-un proces similar cu ceea ce natura face sub pământ dar diferenta dintre cele recoltate din natura si cele cultivate intr-un laborator este sesizabila doar de catre un bijutier care poate confirma factorii chimici si claritatea specifica.

 

Pietrele naturale au în mod tipic incluziuni din procesul de cristalizare, gaze și alte minerale de amestecare în timpul etapei de creare. Pentru că pietrele create de laborator se bazează pe un proces constant, controlat, de aplicare a mineralelor, căldură și presiune, acestea au de obicei mai putine incluziuni sau chiar lipsesc.

 

Mulți consumatori sunt atrași de pietre create in laborator pentru multe alte motive. Ecologic vorbind, laboratoare folosesc o fracțiune a utilităților și resursele necesare pentru exploatare minieră și lasă în urmă mai puțin poluanți. Din punct de vedere estetic pietrele pretioase si semi-pretioase "100% Lab Made" sunt potrivite pentru fi puratate cu incredere oricand si oriunde, in calatorii, la serviciu sau la evenimente speciale.
Astfel, indiferent daca doriti sa le purtati sau sa le oferiti cadou bucurati-va de puterea si frumusetea desavarsita a pietrelor create in laborator!

  Produsul a fost adăugat în coș