Lungimea lanțului. Ghid cu recomandări pentru a face alegerea potrivită

Colierele oferă un plus de eleganță, stil și rafinament oricărei ținute. Tocmai de aceea, este important să știi să-ți alegi cu atenție accesoriile, astfel încât să îți pui în valoare trăsăturile, dar și piesele din garderobă. Iar un detaliu important în ceea ce privește purtarea colierelor este lungimea lanțului. Cum alegi colierul potrivit pentru ținuta ta? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să optezi pentru colierele potrivite pentru fiecare ocazie.

Încearcă să îți măsori dimensiunea gâtului

Atunci când ești în căutarea unui colier, este indicat să îți măsori dimensiunea gâtului, astfel încât să știi cum să alegi lungimea ideală pentru lanț. Spre exemplu, dacă vrei să optezi pentru un colier la baza gâtului, de tip choker, trebuie să ții cont de faptul că acesta are lanțul mai scurt decât un colier clasic. Așa că îți poți măsura circumferința gâtului folosind un metru de croitorie, iar în acest fel vei ști cum să alegi lanțul potrivit. Totuși, în cazul colierelor din metal, ar fi indicat să optezi pentru o lungime cu doi cm în plus față de dimensiunea de care ai nevoie pentru a evita orice disconfort. 

De asemenea, ar trebuie să ții cont și de forma gâtului. Spre exemplu, un colier scurt, la baza gâtului, va arăta întotdeauna mult mai bine pe un gât subțire și lung. În schimb, persoanele care au gâtul scurt și gros se pot orienta către modelele de coliere cu o lungime între 50 cm și 60 cm, cu lanțul subțire, cu un design fin, care să le ajute să obțină un efect de alungire și subțiere.

Dacă te numeri printre persoanele care au un gât lung și subțire, atunci îți poți pune în valoare această calitate purtând un colier cu o lungime cuprinsă între 35 cm și 45 cm. Poți opta pentru un lanț din argint cu un medalion elegant, pentru un colier cu perle sau chiar și pentru un lanț în stil boho, cu diverse accesorii colorate.

Alege un colier care îți pune în valoare trăsăturile

Dacă porți o rochie cu umerii goi sau o bluză cu un decolteu în V, poți opta pentru un colier din argint care să-ți evidențieze clavicula. Orientează-te către un model cu o lungime mai mare de 45 cm, cum ar fi un colier din argint, cu un pandantiv supradimensionat. Un astfel de colier distrage atenția de la zona gâtului și atrage mult mai ușor atenția în zona claviculei și a bustului.

 

În general, colierele au rolul de a accentua trăsăturile din zona gâtului și a decolteului. Așa că poți profita de acest aspect pentru a apela la diverse trucuri de styling. Spre exemplu, dacă ai un bust mic, te poți orienta către un set de coliere din aur sau argint, de diverse lungimi, pe care le poți combina într-un mod armonios pentru a-ți completa ținuta în partea de sus. În schimb, dacă dorești să îți pui în valoare bustul generos, poți opta pentru un lanț din argint care să se termine exact deasupra decolteului.

Alege un colier în funcție de înălțimea ta

Poate că până acum nu ai luat în calcul acest aspect, însă înălțimea este un factor care ar trebui să îți influențeze alegerile în materie de styling. Dacă ești o persoană minionă, cu o înălțime mai mică de 160 cm, ar fi ideal să alegi coliere care să nu depășească o lungime de 60 cm. 

În schimb, persoanele care au o înălțime medie, între 162 cm și 170 cm, pot opta pentru orice fel de coliere. Femeile care au o înălțime mai mare de 170 cm se pot orienta către coliere mai lungi de 70 cm, dar și către coliere scurte, de tip choker.

Ține cont de tipul decolteului

Tu cum îți asortezi bijuteriile cu ținutele din garderobă? În cazul colierelor, ar trebui să ții cont de tipul de decolteu pe care îl are rochia sau bluza pe care o porți. Spre exemplu, dacă alegi să porți o bluză pe gât, poți opta pentru un model de tip choker, însă poți încerca și un model rope, care să aibă o lungime de 100 cm. În acest fel, vei reuși să creezi un contrast interesant și să obții un look sofisticat. 

 

În schimb, pentru bluzele și rochiile la baza gâtului sunt ideale colierele de dimensiunii medii, cum ar fi matinee, rope sau princess, care ies mai ușor în evidență, coborând în partea de jos a gulerului.

 

Pentru modelele de bluze cu decolteu rotund, sunt recomandate colierele în formă rotundă, cu o lungime de potrivită, care să se oprească exact deasupra decolteului. Spre exemplu, colierele de tip princess cu o lungime de 50 cm pot fi o alegere potrivită. Totodată, și colierele lungi din argint de calitate de tip rope pot fi indicate pentru un decolteu rotund pentru că reușesc să creeze o senzație de alungire.

 

Iar pentru decolteul în V, poți alege un colier similar, cu o terminație în V. În ceea ce privește lungimea lanțului, ai grijă să optezi pentru un model care să nu depășească decolteul. 

Așadar, atunci când îți alegi colierele, ar trebui să ții cont de mai multe aspecte astfel încât să optezi pentru bijuteriile care să îți pună în valoare trăsăturile, dar și ținutele pe care le porți. Dimensiunea gâtului, înălțimea, dar și forma decolteului sunt doar câțiva dintre factorii care pot determina lungimea ideală a unui colier. 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș