Beneficiile talismanelor din argint. De ce sa alegi acest material?

Se spune despre argint că aduce bunăstare și sănătate în viața oamenilor. Însă, argintul aduce și strălucire, rafinament și eleganță, fiind un metal folosit adesea pentru confecționarea celor mai frumoase bijuterii.

Deși există mai multe tipuri de argint, cel mai întâlnit este argintul sterlin care este și cel mai des folosit pentru accesorii, inclusiv pentru confecționarea talismanelor. Iar dacă te gândești să oferi în dar unei persoane dragi un talisman norocos, ți-am pregătit un ghid despre beneficiile argintului și despre cum poți întreține acest metal prețios. 

Ce sunt talismanele?

În ultimii ani, bijuteriile cu talismane au devenit din ce în ce mai populare pentru că pot fi personalizate extrem de ușor, iar charmurile pot fi schimbate oricând. În plus, talismanele pot fi folosite atât pentru brățări și coliere, cât și pentru brelocuri. 

Talismanele au o istorie lungă, însă din cele mai vechi timpuri și până acum, acestea au fost considerate ca fiind obiecte purtătoare de noroc, oferind protecție celui care le poartă. Cuvântul talisman are origini arabe, iar în traducere înseamnă „inițiere în mistere”. Tocmai de aceea, talismanele au fost asociate de-a lungul timpului cu diferite puteri magice.

În plus, talismanele sunt regăsite în aproape toate religiile lumii, fiind folosite în diverse scopuri, cum ar fi protejarea sănătății, găsirea succesului, îmbunătățirea câștigurilor financiare sau noroc în dragoste. 

Pe lângă clasicele amuletele cu diferite simboluri, un talisman poate fi și un inel primit în dar, o broșă lăsată moștenire sau o brățară care are o valoare sentimentală aparte. 

Originea argintului

Primele dovezi ale exploatării minelor de argint au apărut înainte de anul 3000 î.Hr. În Antichitate, argintul era un metal mult mai popular decât aurul pentru că se găsea mult mai ușor în stare naturală. Iar pentru a putea fi folosit, argintul a fost rafinat prin cupelație – un proces prin care argintul topit este încălzit, iar apoi se suflă aer peste el, printr-o cupă îngustă numită „cupel”. Prin acest proces, celelalte metale de bază se oxidează și se separă de metalul prețios, iar astfel rămâne doar argintul în stare cupelară. 

Totuși, argintul a devenit popular abia în 1492, când europenii au descoperit Lumea Nouă. În acea perioadă, cuceritorii spanioli au găsit zeci de mine de argint pe care le-au exploatat, iar apoi au adus argintul în Europa. Conform cercetătorilor, 85% din argintul produs la nivel mondial a provenit din Bolivia, Peru și Mexic în perioada anilor 1500 - 1800.

Care sunt beneficiile bijuteriilor din argint

Argintul nu este doar un metal prețios folosit pentru crearea bijuteriilor, ci și un metal cu numeroase beneficii pentru sănătate. Tocmai de aceea, multe persoane aleg să poarte talismane din argint pentru a-și îmbunătăți starea de spirit, pentru a fi protejate de alergii, dar și de virusuri și bacterii. Însă, argintul aduce multe alte beneficii în viața noastră!

Argintul îți îmbunătățește starea de spirit

Se spune despre argint că este un metal care poate reduce starea de nervozitate, stresul și migrenele, având capacitatea de a absorbi energiile negative. Totodată, argintul îți oferă o stare de calm și îți întărește emoțiile în fața provocărilor.

Argintul ajută la vindecarea rănilor

Pe lângă faptul că ține la distanță energiile negative, argintul este cunoscut și pentru proprietățile sale vindecătoare, fiind folosit încă din Antichitate pentru tratarea infecțiilor. Înainte ca penicilina să fie descoperită, argintul era considerat ca fiind un produs farmaceutic extrem de eficient pentru vindecarea arsurilor severe, a psoriazisului și a eczemelor. 

Totodată, argintul a fost folosit sute de ani pentru confecționarea instrumentelor medicale și a protezelor, iar acest metal este folosit și astăzi, în stomatologie, pentru fabricarea pivoților.

Argintul previne infecțiile și alergiile

Cercetătorii au descoperit că argintul poate distruge infecțiile provocate de Pseudomonas aeruginosa, o bacterie des întâlnită în mediu care poate cauza probleme la nivelul plămânilor sau în alte părți ale corpului. În cadrul aceluiași studiu, s-a observat o îmbunătățire a simptomelor în cazul persoanelor care erau alergice la particulele din aer, dar care purtau în mod regulat bijuterii din argint.

Stimulează funcțiile cognitive și tensiunea arterială

Atunci când este purtat zilnic, argintul are capacitatea de a stimula funcțiile cognitive, îmbunătățind anumite activități la nivelul creierului, cum ar fi intuiția. 

De asemenea, printre proprietățile bijuteriilor din argint se numără și faptul că acestea pot ajuta și la reglarea tensiunii arteriale. Spre exemplu, purtarea unui inel de argint, poziționat pe degetul mic, poate ajuta la normalizarea ritmului cardiac.

Pe ce mână se poartă argintul?

În urmă cu sute de ani, argintul se purta doar la mâna dreaptă, iar această regulă s-a păstrat până în prezent. Spre exemplu, în cazul bărbaților este recomandat ca brățările din argint să fie purtate mereu pe mâna dreaptă, iar ceasul poate fi purtat pe stânga. Aceeași regulă se aplică și în cazul doamnelor și domnișoarelor. Se spune că femeile care poartă bijuterii din argint pe mâna dreaptă sunt mereu în centrul atenției și se bucură de mai multă apreciere.

Cum se întreține argintul

Cu siguranță, te-ai întrebat de multe ori de ce se înroșește argintul și ce poți face pentru a purta din nou bijuteriile care s-au deteriorat. În primul rând, argintul își schimbă culoarea cu cât Ph-ul pielii este mai mare. De asemenea, folosirea zilnică a produselor cosmetice poate cauza oxidarea argintului, așa că ar fi ideal să eviți purtarea bijuteriilor până când cremele sau loțiunile folosite nu sunt absorbite complet în piele.

Dacă ai acasă talismane din argint, inele sau brățări care și-au pierdut culoarea și strălucirea pe care au avut-o la început, poți apela la câteva proceduri de curățare a argintului, pentru a îndepărta petele cauzate de oxidare. O metodă eficientă este fierberea bijuteriilor din argint în apă cu săpun sau detergent de vase. O altă opțiune ar fi curățarea bijuteriilor cu o periuță fină și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Mituri despre argint

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au considerat că argintul poartă noroc și că poate alunga spiritele rele. Tocmai de aceea, acesta a fost utilizat pentru confecționarea talismanelor aducătoare de noroc, dar și a obiectelor bisericești. În plus, mitul bijuteriilor din argint este păstrat și în zilele noastre, iar femeile încă poartă accesorii confecționate din acest metal pentru a fi protejate de energiile negative.

În folclorul slav, în zilele de după Anul Nou, se spune că fetele care ascund o monedă sau un inel de argint sub grăunțele pentru găini pot prezice ușor cine se va căsători prima. Un singur cocoș este lăsat să mănânce din acele grăunțe, iar inelul care iese primul la suprafață din vasul cu grăunțe indică următoarea mireasă în anul respectiv.

Așadar, talismanele din argint îți pot aduce o stare de pozitivitate de care, cu siguranță, ai nevoie. În plus, acestea pot ține la distanță energiile negative, stările de stres și de anxietate și te pot ajuta să îți regăsești liniștea și calmul. În plus, o bijuterie din argint oferă o notă de rafinament și o strălucire aparte oricărei ținute, așa că ar fi ideal dacă ai avea în colecția de accesorii un inel, un colier sau o brățară confecționată din acest metal prețios.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș